MDŽ v Pernod Ricard Slovakia

Medzinárodný deň žien máme ešte v pamäti ako deň, keď sa okrem symbolických darčekov rozdávali veľké reči o úlohe ženy v socialistickej spoločnosti, odbory prispeli kuchynskými utierkami a karafiáty boli povinné. MDŽ má však oveľa dlhšiu a hlbšiu históriu než, ako to naznačujú tieto povinné oslavy. Medzinárodný deň žien vznikol v prvom rade ako deň pripomínajúci dlhú a zložitú históriu úsilia o dosiahnutie rovnoprávnosti, volebného práva, práva na vzdelanie, rovnosti v odmeňovaní a ľudských práv žien.

Jeho história siaha do prelomu 19. a 20 storočia, do doby industriálneho rozmachu. Ten priniesol prvú vlnu feminizmu, ktorá sa spájala najmä so zápasom o politické práva žien. Prvýkrát sa MDŽ oslavovalo 28. februára 1909 v USA na podnet Americkej socialistickej strany a jeho ustanoveniu predchádzalo viacero protestných pochodov, demonštrácií a štrajkov v New Yorku a Chicagu, na ktorých ženy požadovali kratší pracovný čas, vyššie mzdy a volebné právo. Už v roku 1910 bol MDŽ vyhlásený za medzinárodný sviatok v úsilí o mobilizáciu ženského aktivizmu za získanie volebného práva a za ľudské práva žien aj na medzinárodnej úrovni.

Dnes sa však už doma posunula a ženy sa stali rovnoprávnymi voči mužom a dôkazom, že si muži cenia ženy aj v našej spoločnosti, je aj takéto milé prekvapenie, ktoré si muži pre ženy pripravili 🙂

V priestoroch nového officu v jeho barovej časti, čakali na ženy kvety s ich menami, vynikajúce cheescake a ako bonus tričká Beefeater, ktoré budú určite využiteľné najmä v letnom období.

Všetkým mužom v PRS ďakujeme 🙂

 

Pre vstup na túto stránku musíte mať minimálne 18 rokov

V našej spoločnosti dbáme na zodpovedný prístup ku konzumácii alkoholu - viac na www.pisrozumom.sk, a preto používateľmi našich stránok môžu byť len osoby staršie ako 18 rokov.

Prosíme uveďte Váš VEK, ďakujeme.