Slovenský barman v TOP osmičke Beefeater MIXLDN

Víťazi národných kôl Beefeater MIXLDN sa už tradične stretli v rodisku ginu Beefeater, v Londýne, kde si vybrali nielen toho najlepšieho barmana, ale opäť sa naučili niečo viac o histórii a výrobe ginu priamo na miestach, kde sa Beefeater vyrába už od roku 1820. V rámci takmer 5-dňovej akcie absolvovali prehliadku s majstrom destilérom Desmondom Paynom, kde si prešli všetkými výrobnými procesmi priamo v srdci destilérie Beefeateru, vypočuli si mnoho zaujímavých prednášok, vyrobili vlastné tričká s originálnou potlačou a, samozrejme, vychutnávali si pritom kvalitný gin. Veď úplne novú edíciu Borrough Reserve spárovanú so syrom a ovocím dostali príležitosť ochutnať medzi prvými!

Súťažná časť výletu však nebola o nič menej zaujímavá. Barmani absolvovali 5 zaujímavých disciplín, pri ktorých mali za úlohu vymyslieť rôzne zaujímavé drinky s použitím Beefeateru. Z tridsiatich zúčastnených porota vybrala do veľkého finále osmičku najlepších, ktorú tvorili barmani z Bulharska, Nórska, Poľska, USA, Kanady, Spojeného Kráľovstva, Hongkongu & Macaa, ale aj náš zástupca Miroslav Telehanič zo Slovenska. V napínavom dvojhodinovom finále sa absolútnym víťazom napokon stal Maxim Schulte pôsobiaci v Ázii so súťažným drinkom Stack of Fortune.

Celá súťaž bola pre Mira Telehaniča veľkou skúsenosťou a  zážitkom, na ktorý bude rád spomínať. „Bola to super vyčerpávajúca jazda s mnohými novými skúsenosťami a kontaktmi. Rozšírili sa  mi obzory, načerpal som veľa nových inšpirácií, no hlavne som si to užil.  Program bol na minútu presne riadený, čo sa mi nesmierne páčilo a hlavne bol na jednotku. Aj keď som ešte veľa súťaží nezažil, myslím si, že sa toto finále môže radiť medzi tie najlepšie na svete. Bol to veľký zážitok a je naozaj o čo bojovať!“ hodnotí finále Beefeater MIXLDN náš úspešný barman.

Pre vstup na túto stránku musíte mať minimálne 18 rokov

V našej spoločnosti dbáme na zodpovedný prístup ku konzumácii alkoholu - viac na www.pisrozumom.sk, a preto používateľmi našich stránok môžu byť len osoby staršie ako 18 rokov.

Prosíme uveďte Váš VEK, ďakujeme.