BEEFEATER CROWN JEWEL: KLENOT MEDZI GINMI ZO SRDCA LONDÝNA PRICHÁDZA NA SLOVENSKO

Ak chcete nefalšovanú whisky, siahnete po tej škótskej. Ak máte chuť na kvalitný gin, výber padne na Anglicko, kde je národným destilátom. Na Britské ostrovy však nemusíte cestovať, priamo zo srdca Londýna prichádza na Slovensko ultra prémiový gin Beefeater Crown Jewel, ktorý posúva Beefeater London Dry Gin o level vyššie. Tento prémiový nápoj v limitovanom množstve 500 ks uvedie na slovenský trh už 24. novembra v Mirror Cocktail bare v Bratislave jeho samotný tvorca – svetoznámy Master Distiller Desmond Payne.

Beefeater patrí k najznámejším a najoceňovanejším ginom na svete. Ikonický recept „klasického“ Beefeateru, ktorý vytvoril James Burrough v 19. storočí, zostal prakticky nezmenený. Hrdo ho stráži Master Distiller značky Beefeater, Desmond Payne, MBE. Svoju kariéru začal ešte v roku 1967 a nasledujúce polstoročie mal úzko previazaných práve s ginom. Dnes ho tak možno bez váhania označiť za jedného z najväčších odborníkov na gin.

Táto ikona, ocenená Rádom Britského Impéria (MBE) udeľovaným britskou kráľovskou rodinou, prináša svoj kumšt a remeslo aj na Slovensko. Muž, ktorý stojí za zrodom Beefeater Crown Jewel, zavíta do Mirror Cocktail Baru v Bratislave, kde tento londýnsky klenot oficiálne predstaví. Britský gin majster navštívi v rámci tour BEEFEATER&THE CITY aj ďalšie bary – Antique American Bar, Sky Bar a Urban House – kde si milovníci ginu môžu vychutnať špeciálne koktailové menu Beefeateru.

BEEFEATER CROWN JEWEL – KLENOT MEDZI GINMI

Gin vycibrený do dokonalosti vytvoril Desmond Payne, MBE v londýnskej destilérii Beefeateru, jednej z najstarších v Británii. Majster destilér priznáva, že vytvoriť niečo nové je na prvý pohľad celkom jednoduché, stačí predsa zmeniť jednu ingredienciu. „Naučil som sa však, že vytvorenie nového ginu alebo novej odrody existujúceho ginu si vyžaduje jemný dotyk. Najdôležitejšou lekciou je nepreháňať to,“ vysvetľuje ikona nápojového priemyslu. „Beefeater Crown Jewel, ako vznešený prejav našej výroby, patrí pre mňa osobne k favoritom nášho portfólia vďaka svojej plnej a bohatej vôni. Botanicals sú krásne vyvážené a poskytujú dlhú, komplexnú chuť, ktorá poteší chuťové bunky,“ dodáva Desmond.

Beefeater Crown Jewel prichádza na Slovensko v novom šate. Tvorcovia litrovej fľaše sa inšpirovali farbou drahokamov korunovačných klenotov britskej kráľovskej rodiny, uložených v sieni Tower of London, a tvarom tehál, ktoré sú typické pre londýnsku architektúru.

UZNÁVANÝ BARMANMI PO CELOM SVETE

Beefeater Crown Jewel v sebe zahŕňa deväť klasických bylín – napríklad toskánsku borievku, semená koriandru, sladké drievko, kôru z pomarančov zo Seville či zo španielskych citrónov. To všetko s prídavkom ďalších korenín a grapefruitu, ktorý mu prepožičiava charakteristické tóny citrusov. Výsledok je zemitejší, hutnejší, s výraznými tónmi borievky. Po dúšku je svieža chuť citrusov a borievky na záver vystriedaná korenistým nádychom.

Pre intenzívnu aromatickú komplexnosť a vyšší obsah alkoholu 50 % je uznávaný barmanmi po celom svete. To, že patrí k favoritom s neodolateľnou chuťou, potvrdil aj na posledných medzinárodných súťažiach. Na International Spirits Challenge 2022 získal dvojité zlato, ďalšie zlato si vyslúžil na súťaží San Francisco Wine & Spirits Competiton 2022, tak ako aj na International Wine & Spirits Competition 2022 či World Gin Awards 2022.